Praktijk voor Parodontologie

Parodontologie

Gingivitis

Gingivitis is een ontsteking van het tandvlees, veroorzaakt door bacteriën of tandplak. Bloeding, roodheid en zwelling ter hoogte van de tandvleesrand, een slecht ruikende adem (halitose) zijn daarvan symptomen.

Parodontolie witbalans
Praktijk

Parodontitis

Bij parodontitis raakt ook het steunweefsel onder het tandvlees ontstoken en treedt er botafbraak op rondom de tanden. Daardoor kunnen de tanden loskomen en zich verplaatsen, waardoor er ruimtes tussen de tanden ontstaan en het tandvlees kan terugtrekken.

Wil u meer weten over tandvleesaandoeningen? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van de Belgische Vereniging voor Parodontologie.

Professionele & grondige behandeling

Vaak helpt het al om uw tandvlees tot in de diepte te reinigen waarbij we tandplak, tandsteen en ontstekingsweefsel verwijderen. Wanneer dat niet voldoende blijkt, kunnen we parodontale chirurgie voorstellen. Daarbij maken we het tandvlees open om de tandwortel en het bot te reinigen en te modelleren.

Spoelen
Tandvlees
Terugtrekkend tandvlees

Tandvleescorrecties

Wanneer er te veel of te weinig tandvlees is, kan een tandvleescorrectie zoals een klinische kroonverlenging of een wortelbedekking nodig zijn. De redenen daarvoor zijn zowel esthetisch als functioneel.